Efter att ha testat lite olika glutenfria våffelrecept men aldrig blivit helt nöjd med resultatet har jag nu experimenterat mig fram till det i mitt tycke perfekta receptet
Kickade iallafall igång dagen med en löprunda. Ingen har väl missat att det är våffeldagen idag. Smält smöret i en kastrull, låt svalna, och blanda med mjölken
Servera med din favoritsylt eller som jag rårörda bär och lösvispad grädde. Jag ska pröva att göra de här på durra med bovete men undrar om de blir lika frasiga som med ris- och potatismjöl som ju inte är lika nyttigt som de två första
Semester, det är ju så härligt med semester, men tyvärr så börjar ju min semester lida mot sitt slut, nja, jag har några dagar kvar, så lite tillkan jag njutaFrån semester till frasvåfflor, jag har alltid trott attjag har gjort frasiga våfflor
Första våffeldagen som glutenintolerant innebar att jag fick prova nya våffelrecept. De här våfflorna med glutenfri mjölmix blev lite frasigare och tunnare än de med maizena som du hittar här
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.