Skölj och strimla purjon och fänkålen. Låt detta fräsa med en kort stund. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk ochskaldjursgrytamed aioli. Fisk ochskaldjursgryta är en klassiker som det finns gott om utrymme för improvisation
Kryddig Fiskgryta Anis och fänkål förknippas oftast med smaksättning av bröd. Oftast gör jag den här fiskgrytan på bara fiskbuljong, då är den god med en klick Aioli
Vi har provat med lax, torsk och räkor och det blev lika gott). Hetta upp en stor gryta med rapsolja. Denna grytan provlagade vi i Smögen i våras och den blev snabbt en favorit hos oss
Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.