Att koka skinka är inte svårt alls och kräver bara ett fåtal ingredienser. I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet
Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Smaken utvecklas nämligen om de får stå och marinera i lagen över en dag eller natt. Låt koka upp. Beräkna att göra detta dagen innan du tänker äta krabban/kräftorna, eller så tidigt som möljigt samma morgon
Så idag har vi ätit kräftoroch lite god ost med kex. Men så la sambon märke till något i grönsaksdisken under lite frysta ärtor och där låg två paket och väntade på oss
Tur man har en kompis som kan hjälpa till när man vill köpa i levande kräftor då (för hur mycket jag än gillar dem så har jag lite svårt att motivera mig till att fiska några själv)
Vi halverade ochkokade två gånger. Lägg i kräftorna när vattnet kokar. Koka upp vattnet. I veckan åkte vi ut till Hallskär och hade med oss massa goa kräftor som var nykorade av mannen
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. I fredags när vi käkade kräftor med familjen Ahlqvist gjorde jag en gudomligt god dessert
Koka gärna ur pannan lite efter stekning och använd den vätskan i såsen för godare smak på den. Jag tycker mest det är så jäkla kladdigt och man sticker sig på kräftorna så jag åt två stycken sen gav jag upp, Malin med
När du kokar rödbetorna så använd en stor kastrull med vatten och salt. Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men kokta rödbetor med en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
Så vi drog till landet med ett gäng kräfot ochkokade upp dem. Det är väldigt bra att Christian jobbar på Sjöbaren för ibland kan han köpa loss kräftoroch räkor och ta med sig hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.