4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera gärna med couscous som en komplett rätt. Skölj av fetaostenoch lägg i mitten. Skär av ändarna på rödlökenoch skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis medrödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Vända på brödskivorna så att den smörade sidan är nedåt och fördela avokado, fetaostochrödlök på brödskivorna
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
hacka rödlökoch smula fetaosten i en bunke med ägg och persilja. Den senaste tiden har jag haft fullt upp i skolan och har därför inte kunnat eller haft så mycket inspiration till matlagning här hemma, därmed har jag inte heller haft så mycket nytt att dela med mig av på den fronten
Denna gång blev det med stekt rödlökoch finhackad fetaost. Väl inne i affären var jag ute efter en biff men något hände och jag kom hem med massa köttfärs istället
4 4 port tagliatelle 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja salt och peppar 150 g fetaost 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g) Lägg till i inköpslistan
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.