Äter på sin höjd lax eller torsk om fisksmaken är dold i massor med sås eller under en tjock panad. Till det gjorde jag duchessepotatis (potatismos, äggula, smör, salt, peppar, spritsa, gratinera, klart) och den här SUPERgoda Chablissåsen
Rulla ihop filéerna till rullader och lägg ner i en låg kastrull och täck med fiskfond. Lägg ner hälften av smöret i pannan med schalottenlöken och champinjonerna och persiljestjälkarna
Låt oss ta er med på en liten smakresa till Frankrike, vi tänker mer specifikt på Chablis. Allt vi behöver göra för att förflytta oss dit tillsammans är att tillaga denna goda chablissås
Blanda ut mjölet med lite grädde och häll ner, för att reda såsen. Smaka av med citronsaften. 20 g räkor, att dekorera med. ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk ca 180 g rökt lax (4 skivor) 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen) 20 g räkor, att dekorera med 80 g röd stenbitsrom till dekoration, (1 burk) 1 kruka dill. Chablissås 2 msk gul lök, finhackad 1 msk smör 2 dl chablisvin 4 dl vatten 1 tärning fiskbuljong 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 msk vetemjöl 1 msk smör 1 tsk citronsaft
Smaka av med citronsaft. Chablissås. Lyft över fisken på varma tallrikar, slå på varm sås och servera med lättkokta sockerärter och t ex ris eller pressad potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.