Just denna fiskgratängen laborerades det lite med, det fanns nämligen ett paket bacon i kylen som bad om att få användas och i grönsakslådan låg det lite ruccola och såg ensam ut, så de båda åkte ner i formen
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjonermedbaconoch smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Toppa sist medbaconen. Och hur lätt var det inte att göra. Strö över dill och lite salt. Vispa ihop creme fraiche, grädde, chilisås, sambal, citron, salt & peppar och häll över
Jag gillar fiskgratänger då det är lätt att göra och ugnen sköter jobbet själv sen. Nu tänkte jag passa på att tipsa er om en sååå fantastiskt god fiskgratäng
Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner lök ochchampinjoner. Skölj och skiva upp champinjonerna. Häll sedan på matlagningsgrädde och mixa till en slät smet med en mixerstav
Under tiden fräser du de hackade champinjonerna tillsammans med hackad salladslök i lite smör. Jag har smakat hans irakiska och kan nog hålla med att de båda skiljer sig åt
Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
· Skiva champinjonernaoch bryn på dem, lägg över i den ugnsfasta formen. · Klipp bacon i bitar, knaperstek och låt den rinna av på ett hushållspapper, lägg sedan över i den ugnsfasta formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.