Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxenoch slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till ochmed de allra minsta, gillar. Här har jag valt Alaska Pollack som fisk men det går lika bra med vilken vit fisk som helst
Vill man göra den enklare och snabbare så fungerar det med pulvermos och färdigskalade räkor också - det blir också gott - men det går inte att jämföra med den andra varianten
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Krydda med salt och citronpeppar. Halvtina fisken och lägg den i smord ugnsform. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
En fiskgratäng får ni idag, en medlax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Servera med en god, krispig sallad och gärna isvatten till. Riven ost (gärna nån med lite smak. Lägg den färdigkokta pastan i botten av ugnsformen, häll över tonfisksåsröran, strö över den rivna osten och sätt in formen i ugnen att gratineras i ca 25-35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.