Ett sätt att äta fisk på som jag dock gillar är hemlagade fiskbullar eller fiskkakor. Jag försöker att äta fisk två gånger i veckan och vegetariskt en gång i veckan
Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Currykyckling med bacon, salvia och äpple. 120 Min. Entrecote med bakad blomkål, svartrötter, rödbetor, potatispuré och
Här kommer veckans fiskrecept. Denna gång med lite touch från Asien. Jag älskar sötsurt. Visst är det intressant att den smakkombinationen även finns i vår svenska husmanskost i t ex dillkött och gravlaxsås
I går reste vi iväg långt bort till ett av herr Mårtenssons favoritresemål, närmare bestämt till Thailand och närmare bestämt med hjälp av smarriga fiskkakor
Stek fiskkakorna i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida. Skala och finhacka löken, fräs den i smör på medelvärme tills den är mjuk och genomskinlig
Barnen älskar också dessa asiatiska fiskkakor som går att äta i bröd, med nudlar eller med ris. Inlägget Asiatiska fiskkakor dök först upp på BakingBabies
350g fiskfilé t ex torsk eller kolja1 msk fisksås2 tsk röd currypasta1 msk pressad lime1 krossad vitlöksklyfta4 sulade limeblad1 äggvita3 msk hackad koriandersalt & pepparolja till stekninggröna salladsblad till garneringKör fiskfilé i matberedaren tillsammans med fisksås, currypasta, lime, vitlök, limeblad och äggvita tills det blir en slät smet
Fiskkakor kvalar in under en av de svåra sakerna. Fiskkakor. Fiskkakor. Ett av mina nyårslöften är att slå hål på mina egna myter och att testa fler av de saker jag bestämt är svåra, helt omöjliga eller skittråkiga
Servera fiskkakorna med såsen. Skär fiskfilén i mindre bitar. Skär bönor i tunna skivor. Lägg ner fiskbitarna i en matberedare med fisksåsen, äggen, ostronsåsen, currypastan och tempuramix
Fiskkakor2 kokta, mosade potatisar (ca 200 g) 3 salladslökar eller en bit purjolök1 tsk salt 1 krm peppar 1 paket hoki- eller torskfilé (400 g) 1 tsk potatismjöl 1/2 dl ströbröd 1 röd chilifrukt Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, finhackad chili, salt och peppar. Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.