Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i grova bitar och mixa den sedan fint i en matberedare. Tillsätt ägg, senap, dill, salt och peppar och mixa till en jämn smet
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Grädda fiskpatén i ett vattenbad i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt
Köpte en mellanbit av en stor skreitorsk idag. Styckade upp den i ryggbitar för frysen och slaksidorna blev renskurna från ben och skinn ett halvt kilo fiskkött
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Man gör dem på samma sätt som fiskbiffar, fiskbullar eller fiskpaté. I Uppsala fanns ett lunchställe som hette Kungsgrillen som tyvärr har lagt ner nu till förmån för ännu en tradig asiatisk restaurang
Det är en fiskpaté och jag tror att jag har tagit receptet ur boken Annas mat av Anna Bergström. Jag har ofta en box Inycon hemma - fungerar till det mesta om man inte vill köpa något speciellt som passar till fiskpatén
Eller en fiskpaté. Vad lagar ni i påsk. Nu är det snart påsk och husmor börjar planera påskmaten. Det är en underbar högtid med ljusgröna, gula och ljusa färger, massa grönsaker, spirande trädgård (även om den spirar så lagom i år), skaldjur, fisk och gärna vita viner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.