Gjorde hemlagade fiskpinnarmedremouladsås i helgen som gick. Till fiskpinnar gör man en sk dubbelpanering, dvs man vänder först fisken i vetemjöl som kryddats med salt och peppar, sedan vänder man den i ägg och sist i ströbröd
Paneringen skyddar fisken från den starkaste värmen så att fisken blir försiktigt tillagad därinne. Men nu, till receptet på helt vanliga jättegoda fiskpinnar och remouladsåsmed curry
Men remouladsåsen är hemmagjord och supergod och lätt att fixa iordning,, smakar lite som remouladsåsen man fick i skolan till dom där goda panerade fiskarna
Servera till nystekta fiskpinnarmed kokt, pressad potatis, gräslök, limklyfta och sallad. Vänd skivorna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar
Späd med mer vatten om det behövs. Servera med en grov senap och ett gott bröd. Har du testat att koka egen ärtsoppa, det har jag nu iallafall och kan berätta att den koktiden som står på förpackningen den kan man dubbla
Men det kvittar för dem är så goda och väcker alltid minen från unga år. Så kommer vi till ännu en klassiker som aldrig kan gå fel för fiskpinnar har vi blivit infödda med sen barnsben
Smaka av med salt och peppar. Det första jag gjorde när jag kom hem till Milano var att köpa mig ett paket torkade kikätor, för nu ville jag minsann göra hummus frånscratch
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.