Fisksoppa
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 400 g sejfilé eller laxfilé
  • 1150 g purjolök
  • 11 gul lök
  • 1 Arla® Svenskt Smör
  • 11 krm svartpeppar
  • 1800 g passerade tomater
  • 11 dl vatten
  • 12½ dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 12 tärningar grönsaksbuljong
  • 11 krm strösocker
  • 1½ tsk salt
  • 11 dl hackad färsk dill
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g sejfilé eller laxfilé 150 g purjolök 1 gul lök Arla® Svenskt Smör 1 krm svartpeppar 800 g passerade tomater 1 dl vatten 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 tärningar grönsaksbuljong 1 krm strösocker ½ tsk salt 1 dl hackad färsk dillGör så här Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.