Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g torskfilé eller koljafilé 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong 150 g Arla® färskost naturell ½ dl mango chutney 1½ tsk curry 2 dl granatäpplekärnor 65 g babyspenat 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 1 surdegsbröd, ca 250 g
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Som föräldraledig är jag mer medveten om när solen går ner än tidigare. Det här soppan fick lite uppiggning med gurkmeja, eftersom den annars är lite blek och inte ser så himla kul ut
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Och smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Serveras genast tillsammans med aioli och ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.