1 tsk
salt (alternativt 1.5 msk koncentrerad fond, gör gärna en egen på räkskalen)
5 dl
grädde
1/2 - 1 dl
fint hackad dill
500 gram
räkor med skal
Smör
1 äggula
4/5 tsk vit balsamvinäger
1 tsk
dijonsenap
1.5 krm
salt
0.5 krm
vitpeppar
2 dl
rapsolja
2 finhackade
vitlöksklyftor (använd inte vitlökspress, då kommer det mycket vätska)
Vintips: Prova gärna ett av Verdejovinerna som jag rekommenderade i "Eriks julkalender lucka 5 - 54 drycker du måste köpa innan jul", som publicerades 3015-11-04.
Tillsätt crème fraiche, torsk, lax, räkor, pressad citron och dill. 1200 g räkor i lake. 1200 g torsk 200 g lax 1 liten paprika 5 små potatisar 2 tomater 2 morötter 0,5 liten squash 0,5 purjolök 1,5 l vatten 1 tärning fiskbuljong 3 dl crème fraiche 200 g räkor i lake 0,5 citron, saften 1 dl dill, hackad salt och pepparSkär torsk och lax i små bitar
Ikväll överraskades jag av Annas goda fisksoppa. Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
När vi hade middagsgäster för ett tag sedan gjorde vi en riktigt god fisksoppa. Jag måste erkänna att dagens recept känns mer höst än sommar men med temperaturen de senaste dagarna gör det ju inget med en varm soppa till middag
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs purjolöken i en gryta med smör. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna. 500 g räkormed skal. 500 g räkormed skal (200 g skalade) 500 g torskfilé 1 st purjolök 3 st tomater 50 g smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 3 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.