Fisksoppa med räkor
Erik Grödahl
Erik Grödahl
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram färsk eller fryst torsk
  • 400-500 gram krossade eller passerade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 torkad piri piri
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk salt (alternativt 1.5 msk koncentrerad fond, gör gärna en egen på räkskalen)
  • 5 dl grädde
  • 1/2 - 1 dl fint hackad dill
  • 500 gram räkor med skal
  • Smör
  • 1 äggula 4/5 tsk vit balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 dl rapsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor (använd inte vitlökspress, då kommer det mycket vätska)
  • Vintips: Prova gärna ett av Verdejovinerna som jag rekommenderade i "Eriks julkalender lucka 5 - 54 drycker du måste köpa innan jul", som publicerades 3015-11-04.
  • Smaklig måltid!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.