1 ägg, kokat hackat1 msk majjo2 msk kesella1 cm finhackad purjopersilja eller annat gröntganska mycket salt & peppar1/2 dl riven parmesanoch sen hade jag lite riven morot i också+cornichonger 1 ägg
Blanda lite tonfisk och Creme Fraiche. Krydda lite med dillfrön och enklick fransk senap. Lägg på formbröd (eller liknande), lägg över liteost och värm helst i vanlig ugn eller i mikro
Här hemma har vi en ny favorit till frukost och det är grillade mackor. Jag har haft en liten bloggpaus men nu är jag tillbaka med massor av nya recept
Tekakorna är perfekta till olika slags matiga mackor. Tekakorna är hur lättbakade som helst, bara man kommer ihåg att ta fram surdegsgrunden i tid så att den hinner vakna till liv ur sin dvala
Jag gör aldrig varma mackor utan tomater. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
I våras fick jag ett mail från friluftsföretaget Eldmark i Sorsele med frågan om jag kunde ta fram en formfranska som passade till deras nytillverkade mackjärn av stål
Fast jag tycks få vänta tills efter påsken. Men med tanke på väderutsikten så får jag nog hålla mig till tåls ett tag till, men längta kan man ju alltid
Jag åt upp hela den här helt själv alldeles nyss. Japp, det gjorde jag, och jag har inte dåligt samvete, mår inte illa, ångrar inget, skulle göra om det igen när som helst (okej, inte när som helst, men när som helst med start om typ tre timmar
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.