Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Servera som den är eller med tex. hummerfond till fisk)Saker att ta i risotton, tex. kykling eller lax. När risotton ser lite grötig ut och onden har kokat bort tar du i lite mer och rör igen
För övrigt den enda kalendern som gått i repris - om vi bortser från årets kalender "Mysteriet på Greveholm" som är en uppföljare till en tidigare kalender
- En dag sedan, vispa lätt olivmix i en bunke med en vanlig visp eller gaffel. - Lägga och blanda oliver, rosmarinen, timjanen, oregano, olivolja och salt i behållaren
Ta lite av smör- och vitlöksblandningen på en pensel och smörj en ugnssäker form med ett tunt lager. Fyrkantig eller rektangulär fisk med ett saftigt täcke av ströbröd, smör och kryddor som serverades då och serveras ännu på skolan
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.