Igår åt jag fläderparfait på min födelsedag. Servera med färska hallon. En helt otroligt god dessert gjord på resterna av min flädersaft från i somras (jag förvarar alltid min i frysen)
Fläderparfait150 g koncentrerad fläderblomssaft 3 äggulor 300 g gräddfil 200 g vispgrädde. Fläderparfait150 g koncentrerad fläderblomssaft 3 äggulor 300 g gräddfil 200 g vispgrädde
Idag bjuder jag er på ett recept med riktigt somriga smaker. Flädergranité. Börja med parfaiten. Vispa äggulorna med resten av sockret fluffigt med elvisp
Till efterrätt hade vi fläderparfaitmed bär. Med en Londongäst i Skåne några dagar passade vi på att bjuda på något av det godaste – och svenskaste, jag vet
Denna fläderparfait har nämnts på bloggen förr, men jag vill verkligen slå ett slag för den igen. Alla mina tjejkompisar fullkomligen älskade den, och jag måste säg att det var ett genidrag att frysa den i en springform och servera den som en frusen tårta med bär uppe på
Några saker jag är sugen på att testa är fläderparfait. Jag har gjort citronparfait vilket är himmelskt gott, speciellt om man serverar med jordgubbssås
Vänd upp på ett serveringsfat och garnera med jordgubbar och ev fläderblommor. Klä insidan av en bakform, som rymmer ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Häll i glassmeten och ringla över 1 dl puré och fördela runt med en sked i smeten, så att det bildas ett mönster
Till dessert fick vi vaniljpannacotta med hallon-och rabarbercouli och flädergranité. Jag har varit på utbildning i förbättringsarbete med ett gäng kollegor på Hotell Strand i Borgholm
Garnera med bär och ett havreflarn. Om man har turen att ha lite hemmagjord flädersaft hemma är det här en finfin efterrätt som luktar sommar och för tankarna till bruna ben, fika i trädgården och ljumma sommarkvällar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.