3 dl
arborioris (avorio- eller carnaroliris fungerar också bra)
2 dl
vitt vin
5-7 dl
grönsaksbuljong av tärning, kokhet
100 g
getost, smulad
Salt, ev
1 knippe
sparris, i munsbitar
olja till stekning
2 dl
färska örter tex basilika, timjan och gräslök
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
olivolja
0.5-1 krm
salt
600 g
fläskfilé 1 tsk salt 1 krm peppar smör till stekning 300 g körsbärs- eller plommontomat på kvist 2 msk olja
Risotto 1 st gul lök, hackad 0,5 dl olivolja 3 dl arborioris (avorio- eller carnaroliris fungerar också bra) 2 dl vitt vin 5-7 dl grönsaksbuljong av tärning, kokhet 100 g getost, smulad Salt, ev 1 knippe sparris, i munsbitar olja till stekning
Örtolja 2 dl färska örter tex basilika, timjan och gräslök 1 st vitlöksklyfta 1 dl olivolja 0.5-1 krm salt
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden. 0,5 kg fläskfilé, i bitar. 0,5 kg fläskfilé, i bitar 10 prinskorvar 2 st paprikor i bitar 8 st tomater, små 8 st smålökar eller halvor av större lök 1 paket bacon Marinad
Ooh så gott det är med kombinationen fläskfilé, bearnaise och kräftstjärtar. Helstekt fläskfilé. Igår hade vi gäster över på middag, började dagen med lite shopping i Farsta centrum för att sen åka hem och jobba lite på vårt nystartade företag (mer om det sen), sist svängde vi ihop en liten festmåltid
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Riv gurkan med rivjärn i ett durkslag. Skiva tofu på längden i breda skivor och lägg i skålen. Skär i cm tjocka skivor längs med potatisen så att du får ovala långa bitar
Dagen till ära lagade jag till en ny fiskrätt med färska örter och en hint av citron. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Kommentarer
Tomas Heldaeus
Välj en med mycket smak
Logga in eller Registrera för att kommentera.