Fläskfilé provencale!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Fläskfilé provencale!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 rödlök och
  • 2 vitlöksklyftor Stekte det tillsammans med timjan i lite smör

Beskrivning

    Jag marinerade en hel fläskfilé och stekte den lite så att det fick fin färg. In i ugnen i 175 grader tills den är klar.

    Lägg potatisskivor i en smord långpanna. På med olivolja och salt och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader tills dom är klara.

    Jag skivade sen fläskfilén och la över potatisen. På med persiljesmör och vitlökssmör och in i ugnen till det smält. Klart☺️
    Rödvinssåsen kombinerade jag ihop själv. Jag skivade två morötter, 2 rödlök och 2 vitlöksklyftor. Stekte det tillsammans med timjan i lite smör. Sen hällde jag på rödvin, vatten och kalvfond och lät det koka en bra stund. Sen silade jag av såsen i slutet och hade i lite redning för att få den tjockare.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.