2 vitlöksklyftor
Stekte det tillsammans med timjan i lite smör
Beskrivning
Jag marinerade en hel fläskfilé och stekte den lite så att det fick fin färg. In i ugnen i 175 grader tills den är klar.
Lägg potatisskivor i en smord långpanna. På med olivolja och salt och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader tills dom är klara.
Jag skivade sen fläskfilén och la över potatisen. På med persiljesmör och vitlökssmör och in i ugnen till det smält. Klart☺️
Rödvinssåsen kombinerade jag ihop själv. Jag skivade två morötter, 2 rödlök och 2 vitlöksklyftor. Stekte det tillsammans med timjan i lite smör. Sen hällde jag på rödvin, vatten och kalvfond och lät det koka en bra stund. Sen silade jag av såsen i slutet och hade i lite redning för att få den tjockare.
Jag handlade fläskfilé och potatis samt plockade lite persilja i min kruka på innergården. Det blev Fläskfilé provencale med skivad ugnsrostad potatis och svampsås
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.