Fläskfilégratängmed rödvin, svamp och parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Lite extra god lördagsmat, något sött efteråt och mousserande i glasen hör till och till deltävling ett blev det en fläskfilégratängmed tomater, färska champinjoner och bacon som vi åt med tagliatelle och en massa sallad
Alla-hjärtans dag idag så jag vill börja med att önska er en riktigt trevlig sådan. En rätt som jag gjorde för nån helg sedan är denna goda fläskfilégratäng
Servera med pressad potatis och sallad. Ansa och skiva svampen. 5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform
Fläskfilégratänger och grytor går väl knappt att misslyckas med, eller hur. Usch jag hatar att packa, känns alltid som att jag har glömt nå jätteviktigt trots att vi har med oss alldeles för mycket
Fläskfilégratängmed bacon200°1 fläskfilé1 pkt bacon5färska champinjoner1 dl crème fraiche2-3 msk chilisås1 dl matlagningsgräddesaltkött- och grillkryddavitpepparsmör till stekningriven ost· Putsa och ansa fläskfilén, skär den i skivor eller tärningar. Idag var det 17 minusgrader när jag gick till jobbet, och när jag tog denna bild (med dålig mobilkamera)
Dela svampen i kvartar, stek, salta o peppra. Den här gratängen med en kanongod sås åt vi på alla hjärtans dag till en stor härlig sallad och även pasta för de som ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.