Så imorse inspirerades jag av denna smakkombo, och gjorde en frukostvariant med samma grund - helt glutenfri och vegansk, utan tillsatt socker eller grädde
Så denna gång delar jag med mig av inspirationfrån två andra härliga matbloggare jag gillar skarpt. Det är så bra med alla matbloggare, man hittar så mycket recept och inspiration
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”. Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli
Lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper. Äntligen har jag lyckats baka ett bröd som ska bredda hans repertoar av smörgåsätande – och så är jag tacksam över att slippa det vanliga brödet från Konsum och Ica för några dagar framåt
Häll på vinäger, ½ dl vatten och krydda med paprika, oregano, mynta och kanel. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Det enda med dessa dumplings som är svårt, det är att wonton-plattorna torkar ganska snabbt. Bortsett från detta är det egentligen inte några större konstigheter
Min soppa blev lite annorlunda, men med tydlig inspirationfrån Pernilla. Hon bloggar inte alltid så frekvent, men när hon gör det så gör hon det med en alldeles egen twist, och man har ofta ett litet leende med sig därifrån
Sen var det lite mer känsla att hetta upp en panna med lågor från gasspis under. Jag var med i köket hos min familj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.