No more sweetchilisås från affären, säger jag bara. Jag tror att jag har sagt det innan men det här året vill jag verkligenbli bättre på att laga asiatisk mat
Blanda under tiden grädde, chilisås och riven ost. Pusta filén och krydda med peppar och salt runt om. Lägg den i stekpannan och stek så den får färg runt om
Ingredienser 2 st röda jalapenos , färska (obs inte de konserverade. Du kan också använda vanlig, röd chili) 3 klyfta(or) vitlök 0,5 dl vitvinsvinäger 1 dl socker 0,75 dl vatten 2 tsk salt 1 msk majsstärkelse Köp receptet
Den bästa sweetchilisåsen gör man själv. Min son (som är storkonsument av SweetChili) har godkänt detta recept så därför skriver jag upp den så jag alltid kommer ihåg att göra den precis såhär
Det blev mycket godare än köpt sweetchilisås, eller helt annorlunda - sötare i och med den goda honungssmaken och starkare, köpt sweetchilisås är mildare och mer "bulk" än smak i jämförelse
IkvällfiradeviHenrik som fyller år idag, nästan hela hans familj kom och åt mat och fikade. Jag har haft med detta recept tidigt för typ ett år sedan och tycker det är värt att lägga ut igen
Nu tjocknar chilisåsen och börjar likna den i affären. Hacka upp chilifrukterna grovt med kärnor och allt, eller ta bort kärnorna för en mildarevariant
Bryn fläskfileni smör, salta och håll den varm på svag värme. I går var det dags för det kinesiska nyåret och då passar det väl bra med liteasieninfluerad mat så här på måndagskvällen
Ingredienser 2 st röda jalapenos , färska (obs inte de konserverade. Du kan också använda vanlig, röd chili) 3 klyfta(or) vitlök 0,5 dl vitvinsvinäger 1 dl socker 0,75 dl vatten 2 tsk salt 1 msk majsstärkelse Köp receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.