I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Färsk fläsklägg. Mosa rotsakerna och en klick smör med potatisstöt. Prova med en sticka. Rotmos. Skär läggen i skivor och servera medrotmosen och senap
Lägg upp rotmoset och fläsklägget på en tallrik och servera rikligt med senap till. Lägg ner fläsklägget i en stor kastrull och täck med vatten, tillsätt lagerbladen, gul lök med kryddnejlika, skivad morot och några vitpepparkorn
Njut medrotmos, potatismos eller varför inte pommes frites. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje
Servera mosetmedfläskläggen och olika sorters senap. spadet från fläskläggen. Skala potatisen och skär i mindre bitar, tillsätt i kastrullen med kålrot och morötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.