Fläskpannkaka
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 16 dl mjölk, standard, ersätt ev. 2 dl med vispgrädde
  • 10,5 tsk salt
  • 1200 - 300 g rimmat fläsk, tärnat
  • 12 msk smörSätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen med hälften av mjölet. Vispa i mjölken, saltet, resten av mjölet samt ev. grädden till en jämn smet. Låt helst smeten vila i kylen i någon kvart eller längre. Då sväller mjölet och fläskpannkakan blir godare. Tärna fläsket i 1x1 cm bitar. Stek fläsket knaprigt på medelvärme. Tillsätt smöret och rör runt. Fördela fläsk och smör jämnt utspridda i en långpanna med höga kanter. Slå på pannkakssmeten. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills din fläskpannkaka stelnat och fått fin färg. Du kan skaka på formen för att se om den stelnat. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.