Minns för flera år sedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv. Annars kan man doppa en bit vitt bröd i oljan, när oljan kring brödet börjar bubbla och brödet självt blir gyllenbrunt är det varmt nog
En stor dag för oss och tiden går visst fort när man har roligt. De här snittarna fick smak av tonfiskpastej, gurka och Västerbottensost och det knapriga havssaltet när vi använde Bregott med havssalt gjorde dem extra mumsiga
Igår ringde DN mig och hade en intervju med mig mellan två av mina lektioner, angående min blogg och min medverkan som bloggare i förra årets Chokladfestival
När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Vi fick ihop en trevlig blandning av olika sorters plockmat tycker jag, men även hur lite man tänker att man ska göra av varje rätt så blir det ändå en massa mat när man väl börjar äta
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
Varsågoda …årets midsommarsill…. I morgon är det midsommar. Härligt. Och idag strålar solen vid stugan. I morgon ska det regna, men det är ju tradition och det struntar vi i
Spritsa närapå resten av grädden på bottnen, i en kulliknande formation. En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och våriga påsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.