Min jul och mitt nyår har varit alldeles för bra, makenhar varit hemma mer än på flera år så vi har hunnit njuta av familjelivet och till och med hunnit med att bara vara hemma och inte göra något särskilt
Jag gör alltidmarängenkvällen innan och låter den stå och svalna i ugnen. Så nu kan du slippa att fundera, här har du desserten till juldagen, annandagen eller nyårsafton
Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops
Jag har lite svårt att döpa den, för jag vet inte riktigt var det är. Därför kan ni säkert tänka er hur lycklig jag var imorse, när jag fick sätta tänderna i den här kreationen
Jag har försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligten bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Om formenhar ett speciellt mönster med små detaljer så slå den i bordet ett par-tre gånger så att eventuella luftbubblor försvinner (det glömde jag tyvärr…)
Har ni någonting i mat- eller kakväg som får er också att resa i tiden. I dag bjuder vi er på fler kakfynd, uppfiskade ur Gröna lådan och deltagande på buffén, och här snackar vi hardcorebarndomsminnen
Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jag har bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.