Stek smeten på medelhög värme. 1½ tsk flytande honung. Grädda sedan pizzan i ugnen på högsta värmen, ca 3-8 minuter beroende på vilken topping som används. 1½ tsk flytande honung
Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det
Visserligen var det väl kanske i varmaste laget i mellanåt där uppe i Härnösand, det var ju till och med rekordvärme just där i hela Sverige ett par av dagarna
Av naturliga åldersskäl är jag för tillfället väldigt varm av och till, men det är en ganska obehaglig värme som de äldre av mina kvinnliga läsare säkert känner igen
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Lägg det i en rymlig gryta med lock som tål ugnsvärme. Jag har bara blandat alltsammans i en rymlig gryta, och sen har det fått stå och "baka" i ugnen 6 - 7 timmar på låg värme. Täck med lock och sätt in i ugnen på 125 graders ugnsvärme. Dagen D satte jag in grytan i kall ugn, satte värmen på 175, och så fick den stå tills den blev genomvarm
Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.