Sedan la jag det i en stor gryta, även här med lite smör, hällde på grädde och värmde upp. Jag började med att bryna köttet lite i stekpanna i en rejäl klick smör, inte helt genomstekt
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna
Klart att serveras med potatis och grönt. Dela filén på längden,dela sedan varje längd i 3-4 delar. Peppra den och lägg i en ugnsform, smula över buljongtärningen och champinjonerna
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfilegryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Skär lök och paprika och bryn dem lite i stekpannan annan du lägger tillbaka korv och fläskfile, krydda med sambal oelek, soja, svartpeppar och häll på grädde och creme fraiche
Med tanke på årstiden och det underbara vårvädret vi haft här nere idag med sol och blå himmel, så kanske det hade varit mer passande och lockande med något i grillväg istället för en gryta
600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk. 600 g fläskfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.