Tvätta potatisen och skär den iknubbigabitar. Lägg potatiseni en smord rymlig ugnsfast form. Putsa filénfri från senor och hinnor och bryn runt om i en stekpanna med smör
För helstekt Fläskfilé så brukar jag först steka hela bitenirikligt med smör. Ta sedan hela biten och lägg i en ugnsfast form, häll fettet och resten av marinaden uppepå
s simskola för att bjuda på receptet på den grekiskafläskfilénvi åt igår. Ioriginalreceptet använder man kyckling, men jag testade att göra den på fläskfilé, vilket var minstlika gott
Putsa och skär fläskfiléni grova strimlor. Jag håller på att rationalisera bland alla minamatlagningstidningar, sambon och jag är överens om att det finns alldeles för många i vårt hem
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Hacka tomaterna smått, lägg dem i en skål. Fyll fläskfilén med röran, linda bacon runt om hela filén
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske intealltid är sugen på att ställa sigvidspisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Till det åt vi, fläskfilé som hade fått marinera både i kall och varm marinad. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
Fläskfiléiskivor och kycklingfiléi större grytbitar. Blanda alla ingrediensernatillmarinadeni en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.