Strö över löken tillsammans med salt på focaccian. Blanda ihop lite vatten och olja i en skål och pensla över ordentligt på focaccian, se till att den blir riktigt blöt, ju mer ni penslar desto mjukare kommer den att bli
Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen. Du kan lägga vad du vill på degen tex oliver, salami, vitlök eller något annat du gillar
Tryck ner hackad fetaost, rödlök och finhackade oliver i smeten (eller annan smaksättning). Orginalinlägget Glutenfri focaccia hittar du på Hälsa som livsstil
Jag tycker det är jättestor skillnad jämfört med förra veckan. Det liksom smälte i munnen. Min systerdotter Hanna hade bakat en grymt god focaccia till plocktallriken
Smarrigt med andra ord. Låt smöret smälta i en liten stekpanna. När jag ej orkade äta mera hamburgare åt jag upp sista lökstrimlorna som det vore godis slank ner i ett nafs
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Pensla en liten ugnsform med det smälta smöret och häll sedan ner blandningen. -) Focaccia är ju ett italienskt bröd som jag bloggat om tidigare då en "vanlig" variant dvs med vetemjöl osv
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.