Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Inte konstigt att man blivit en foodie…. Att långlaga kött har sina fördelar. Det lämpar sig bäst för de grövre köttbitarna som efter lång tillagningstid på låg värme faller i sönder
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Laga, ät och njut med alla sinnen, foodies. En ovanligt illasinnad vårförkylning härjar i Najnis kök. Därför tänkte jag igår att jag skulle laga något riktigt nyttigt till middag, i hopp om att påskynda tillfrisknandet
God fortsättning på midsommarhelgen, foodies. För er som inte hann baka någon jordgubbstårta till igår, eller som helt enkelt inte kan få nog av jordgubbar, bjuder jag idag på detta läckra tårtrecept
Buffalo wings är ännu en av alla dessa hundratusentals grejer som jag aldrig käkat på riktigt, i och med att jag växte upp i Borlänge i en familj som åt ute en gång per år (och då på mammas jobb på ett hotel, och då alltid samma hamburgare) och blev vego innan jag flyttade till Stockholm och blev en foodie
Om nu händelsevis någon av er foodies som läser dessa rader tänker något i stil med. Igår tänkte jag att det var dags att laga mat i rullform igen, då det var ett tag sedan sist något ätbart och rullformat tillverkades i Najnis kök
Nej men se God eftermiddag på er, foodies. Om det händelsevis råkar vara någon som undrar var Najni tagit vägen, så har hon alls inte gått och gömt sig bakom en sten, utan varit plågsamt upptagen med icke-matrelaterade ting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.