Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Till en större formfranska behöver du. Häromdagen bakade jag bröd och tog med till jobbet. För en gång skull så skrev jag ner alla mått på en gång, så nu har jag ett recept att dela med mig av
Så rustade med bröd och ingredienser till fyllningen tillagades det igår ett fyllt formfranska efter ett recept som gått i arv från Ankis föräldrar till oss
Snitta gärna degen med en vass kniv. Koka vetekrossoch vatten ca 5 min. Smula ned jästen i en skål och rör ut den med lite av vetekrossblandningen, tillsätt resten av blandningen ,salt och mjölet (rågsikt och mjöl) och arbeta degen med degkrokar i ca 10 min. 200 grader 2 dl vetekross
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.