Jim Beam lanserar i dagarna en ny variant, smaksatt med honung. Whisky är den sprit jag gillar allra bäst och när det gäller bourbon är det helt klart Jim Beam som är favoriten
Let Time Do the Work >> Originalreceptet för Jim Lahey's No-Knead Bread 0,5 kg vetemjöl. 0,5 kg vetemjöl (ca 7 dl)1 1/4 tsk salt1 tsk färsk jäst (eller ½ tsk torrjäst)3,5 dl vattenvetekli eller majsmjöl att rulla brödet i före gräddningen1
6 msk Jim Beam Bourbon. Torka av kräftstjärtarna väl. Blanda Tempuramix enligt förpackningen. Blanda majonnäs, chilisås och smaka av med salt, peppar och bourbon
Som dipp användes nam jim såsen och en jordnötssås (recept nedan). Rispapperrullar är aldrig fel. De här rullarna får mig varje gång att tänka på Bangkok var en mysig, familjeägd restaurang serverade vietnamesiska vårrullar som var utsökta, så goda
Instruktionsfilm med Jim Lahey. Â Â Jim Laheys knådfria bröd 7 dl vetemjöl samt extra till utbakning 1 1/4 tsk salt 1 tsk färsk jäst 3,5 dl vatten vetekli eller majsmjöl efter behov 1
Lagade också en fräsch vietnamesisk sallad med kål, gurka, morot och nahm jim sås. Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås 1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten
5 cl Jim Bean. Det här med fredagsdrinken börjar nästan gå till överdrift. Jag älskar det. Vårt gästrum har blivit fotostudio, och snart ryker linneskåpen för att ge plats för matmaskinerna
1/2 matsked Jim Beam original marinade. 1/2 matsked Jim Beam original marinade. Färsspett är en trevlig variant på biffar som man kan steka i stekpannan, grillpannan eller på grillen
Receptet på det här fina, rustika brödet kommer från Jim Lahey på Sullivan Street Bakery. Ni som följer mig här på bloggen vet att jag var i USA för någon vecka sedan
1 msk whiskey (jag använde Jim Beam bourbon, en tämligen medioker whiskey att dricka men duger väldigt bra i mat då den är sötare p. 1 msk whiskey (jag använde Jim Beam bourbon, en tämligen medioker whiskey att dricka men duger väldigt bra i mat då den är sötare p
Kajsas foxy oxfilé som var to die for. Ett gott vin till också. Oxfilécarpaccio400 g oxfile (tunt skuren och sedan kavlad mellan plast för att få den så tunn som möjligt)ruccolagröna oliversmå kaprisrödlökkronärtskocka (hjärtan)Toppa med hyvlad parmesan och soya eller crema de balsamico
Spicy Dipping Sauce (Nahm Jim Jaew). STEP 1. Preheat oven to 170°C/340°F. STEP 2. First make the marinade. Use a mortar and pestle to pound the lemongrass, coriander root and garlic to a rough paste
Det är ett recept från Jim Lahey, han med det knådfria brödet, som numera driver pizzeria. Jag har förmodligen varit en ekorre i ett tidigare liv, det har vi konstaterat förut, och är det inte matlager inför kommande fimbulvintrar jag bunkrar så är det recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.