Fyll fjälstren med smeten och knyt så att du får lagom stora korvar. Stek dem på medelhett stekjärn. Att göra egen korv är faktiskt inte så svårt och dessutom väldigt roligt
Det finns i huvudsak gula och bruna senapskorn, och när man tillverkar senap males fröna och pulvret blandas med vatten och syra (t ex vinäger) för att smaken ska framträda
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Inlägget Hemgjord salsiccia med rosmarin och fänkål publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Vi köpte med ett så kallat korvkorn till köttkvarnen och detta kom nu till användning, första gången vi gjorde egen korv och riktigt bra blev det
Jag är egentligen inte ”senap-människa” men tycker att det vid vissa tillfällen kan vara gott med en klick eller två – och just till julbordet kan vara ett sådant tillfälle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.