Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g)
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Sila av (det funkar alldeles utmärkt med en finmaskig sil, det behövs inget tygnät). Rör i cirka 1 kg socker. Jag brukar fylla halvliters PET-flaskor till 3/4 och sen frysa in
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt. 1. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt
Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi. 12 valnötter. 130 gram socker Lite mindre än 1 gram kanel. 1,4 dl vatten Skalet från en halv citron. likör 12 valnötter. 130 gram socker. 1 gram kanel. 1,4 dl vatten
1 schalottenlök. 1-2 msk olja. 1 hönsbuljongtärning. 1 dl vitt vin. 1 dl parmesanost. 100 g Karl Johansvampar och kantareller. 1 msk smör. 1. 1. Häll nu ner en del av buljongen så att riset täcks (ca 3 dl). 1 schalottenlök. 1-2 msk olja. 1 hönsbuljongtärning. 1 dl vitt vin. 1 dl parmesanost. 100 g Karl Johansvampar och kantareller. 1 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.