Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
4 8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 stor gurka 1 kruka dill 360 g räkor i lake 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Hemma har J på ett föredömligt sätt stått för i stort sett all kreativ matlagning. Strö över vårlök, eller grönt purjolökshack över kycklingen och servera med, ris och sallad
Var generös med att klippa ner dill som smaksättning och förvara röran i en tät burk i kylskåpet. Ringla ner olivoljan allt eftersom och varva eventuellt med några matskedar vatten så att röran inte blir för oljig
Men tiderna förändras, fördomar slaktas och ibland går det upp ett grönt ljus. Fotriktigt, sönderkokt och lite träigt och det har aldrig varit mycket plats för dem i mitt skafferi
Just levern är ju det organ som är viktigt för hormonproduktion (även viktminskning om det behövs) och avgiftning så jag väljer att stödja den extra just nu
Therese är precis som jag mycket förtjust i allt gott från naturen, så jag tipsade om receptet när hon hade varit ute på en fototur i skogen häromdagen och hittat vårens första harsyreblad
Hemma hos mig blir det istället salta spenatvåfflor med löjrom, perfekta som förrätt eller tilltugg. Idag på vårfrudagen eller våffeldagen vill vi såklart äta våfflor
Spenat innehåller mycket vitaminer och flavonoider, som har visat sig stärka gynnsamma bakterier i tarmen, medan avokado är fullproppad mes naturliga nyttiga fetter och E-vitamin
Halstrad torskrygg med dill, pepparrot, grönt äpple & brynt smör. Klassisk lätthalstrad torskrygg med enkla med smakrika tillbehör så som dill, pepparrot och grönt äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.