2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Tar påskledighetenpå stort allvar och spenderar tiden med familj och vilopuls. Bläddrade tillbaka i arkivet i jakt på ett recept och kom över de här enkla frallorna som är så förbaskat goda
Men nu ska jag alltså få mig en riktig vetesurdeg, gjord enbart på vetemjöl och vatten. Men i helgen när vi var på tårtkalas hos Lisas mamma – där vi naturligtvis bjöds på smörgås innan tårtan – breddes mackorna på just Grand Blanc, och det är verkligen ett finfint bröd
5 dl mjölk1,5 tsk salt50 gram jäst1 msk honung eller sirap (jag tog honung)0,25 dl matolja7,5 dl vetemjöl5 dl grahamsmjöl, dinkel eller rågmjöl (jag tog rågmjöl) Valfri topping på frallorna GÖR SÅ HÄR
Tvättkorgen äntligen tom så vad skulle man hitta på. ) Biljetter till Lerbäcks teaterns uppsättning av Rasmus på Luffen, en trevlig tradition som ungarna älskar
Här kommer receptet på frallorna jag och Tyra bakade igår. Arbeta in vetemjölet, precis så mycket som behövs för att degen ska börja släppa kanterna på bunken
I veckan har jag gjort två försök att baka lussebullar på surdeg, utan vanlig jäst. Första försöket var i princip en vanlig vetedeg, fast på surdeg, där jag blandade i saffran
Häll ut degen på mjölat bakbord. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 2 stora delar och forma lite lätt till 2 bröd som läggs bredvid varandra på en plåt
För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd på Kronjäst rågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Smula sönder jästen och starta maskinen på låg hastighet. Jag väger mina bullar på en våg. 1/2 påse brödkryddor. Kör sedan maskinen i ca 15 minuter på strax under medelhastighet, det kan hända att man får skicka i lite mer mjöl efter hand. I med näven i degbunken och ta upp ca 90 gram deg, knåda inte och håll på, låt degen vara. Sätt på ugnen på ca 201 grader. 1/2 påse brödkryddor
Ville testa baka pizza på min nya baksten idag och se vilken skillnad det blev mot utan baksten, pizzabotten blev frasig och god, precis som jag vill ha den, inte mjuk, testade även pizza på vetesurdegen jag hade i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.