Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skiva potatisen medan den är varm. 1-2 tsk fransk senap. Vinägrette2 msk ljus vinäger 0,5 tsk salt peppar ev 1 tsk dragon 1-2 tsk fransk senap 3 msk olja 2 msk vatten
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Servera gärna med vispad grädde smaksatt med lite konjak eller likör. 150 g choklad med apelsinsmak. Smält blockchokladen och matfettet i en kastrull på svag värme
Salta och peppra och bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg ner bacon, svamp, tärnade tomater och dragon i grytan, och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.