14 dl
basilika, eller basilika och persilja blandat
10.5 citron,
pressad saft och rivet skal
14 msk
olivolja1 Hetta upp smöret i en rymlig gryta. Tillsätt morot, purjolök, lök, rotselleri och potatis och låt det fräsa någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och lagerblad. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Stek under tiden fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 2 Lägg fläsk och squash i soppan och koka ytterligare 5 minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör i bönorna. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Pistou 1 Mixa parmesan, vitlök och basilika i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronsaft och olja, mixa lite till. Tillsätt eventuellt lite rivet citronskal.
Krossa, hacka eller pressa vitlöken ner i en kastrull med lite olja. Vet inte varför den ska vara just fransk, men jag hade franska örter i för säkerhets skull
Skölj bönorna och lägg i dom och smaka av med salt och peppar. FranskBondsoppa250 gr morötter150 gr palsternacka250 gr potatis1/2 purjolök1 gul lök1,5 liter catten2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad200 gr tärnat bacon400 gr cannellinibönorsalt och svartpeppardela grönsakerna i små bitar och fräs dom i lite smör utan att det tar färg
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skiva potatisen medan den är varm. 1-2 tsk fransk senap. Vinägrette2 msk ljus vinäger 0,5 tsk salt peppar ev 1 tsk dragon 1-2 tsk fransk senap 3 msk olja 2 msk vatten
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.