Blanda de malda och hackade valnötternamed bakpulvret och rör ner i chokladsmeten. Carl von Linné kallade choklad för "Gudarnas föda" och visst är man frestad att hålla med
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller franskchokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
En lite lyxigare chokladkaka med tryffeltäcke. Var noga med att använda en riktigt god mörk choklad. Hacka chokladen till tryffeln grovt och värm den tillsammans med grädden i en kastrull
Blanda med elvisp till en slät kräm. Smörj en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant, med smör. Igår ville jag och min lillebror baka, så det fick bli denna underbara kaka
En franskchokladtårtamed pluppfluff samt rom och vaniljinkokta päron. Rör samman allt med mjölet. Jag fick päron av min svärmor som jag skar i fyrkanter och kokade upp i en sockerlag med vanilj och rom
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.