Han önskade sig en köttgrytamed ris till huvudrätt och vinnarkladdkakan till efterrätt (det var första gången jag gjorde den sedan SM gick av stapeln i oktober så det var dags nu igen
Krydda med timjan,. Smaka av med salt och peppar och garnera gärna med hackad persilja. Servera gärna med potatismos och några bitar baguette att suga upp skyn med
Blanda de malda och hackade valnötternamed bakpulvret och rör ner i chokladsmeten. Carl von Linné kallade choklad för "Gudarnas föda" och visst är man frestad att hålla med
Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem. Testa köttet med en sticka för att känna om det är klart
Bryn köttet så det får färg i en stekpanna tillsammans med smör. Lägg köttet i en gryta, vispa ur stekpannan tillsammans med vatten och sila ner i grytan
Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.