Jag formade till baguetter genom att rulla bitarna från mitten och spetsa ändarna lite. med skarven neråt på mjölad bakduk, och drog upp tyget mellan baguetterna lite så att de skulle få
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.