Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt. Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över
Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Men recepten lyste med sin frånvaro, så Katarina gjorde själv slag i saken och utmanade mig att baka hennes favoriter bland dubbla småkakor - Franska våfflor
Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper
Hjortfärs är ett magert kött och därför blandade jag ut med fläskfärs för att få saftigare biffar. Forma färsen till biffar och stek i rikligt med smör och olivolja
50g jäst5dl ljummet vatten3 msk olja1 tsksaltca 13 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Arbeta degen med resten av mjölet på bakbord och dela den till mellan 16-24 bullar beroende hur stor bullar du vill ha
Franska Thebröd,. Franska Thebröd,. Franska Thebröd,. Franska Thebröd,. Franska Thebröd, ca 18 st. Forma till ca 18 st avlånga små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skär 5-6 rätt ytliga snitt i varje bröd, jag använde ett rakblad Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Franska Thebröd, ca 18 st. Forma till ca 18 st avlånga små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skär 5-6 rätt ytliga snitt i varje bröd, jag använde ett rakblad Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Franska Thebröd, ca 18 st. Franska Thebröd, ca 18 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.