Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Semlor Petit Choux. Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla
I franska raggmunkar är det alltid lök. Kan ätas som svenska raggmunkar med fläsk eller bacon och rårörda lingon eller vegetariskt utan fläsk tillsammans med en råkostsallad
Goda petit choux bakade idag. Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
28 Oktober 2016. Èclairs franska bakverk. Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Så har jag då fått ihop ett inlägg om min utmaning att baka Franska våfflor. Men recepten lyste med sin frånvaro, så Katarina gjorde själv slag i saken och utmanade mig att baka hennes favoriter bland dubbla småkakor - Franska våfflor
Ca 60-70 st tsk. stora. Dagen före. Finfördela rumsvarm Sankt Agur i en liten bunke. Blanda ner creme fraigen och rör rätt kraftigt tills det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.