Focaccia verkar inte gå att misslyckas med, det blir alltid saftigt och smakrikt. Inget jobb med degen heller, den bara rörs ihop och jäser så är det klart
Recept. Ingmarie G Regnér. sön, 2013-09-15 08. 33. 90min. (0). smula ner jästen i assistentens bunke. tillsätt salt och vattet och kör så att jästen löses upp
Strö sedan rikligt med mjöl t ex rågmjöl på en kökshandduk, vält ut degen, drag ut den till en rektangel, vik kanterna in mot mot mitten och vänd degen så att skarven hamnar nedåt i handduken, vik över handduken och låt jäsa 1 timme till. När brödet jäst färdigt, lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten från ugnen, lägg över brödet med skarven uppåt, placera i övre hälften av ugnen, lägg 2 - 3 isbitar på den varma plåten i botten av ugnen och stäng luckan
man kan göra det här brödet både med jäst och med bikarbonat. Klicka i smeten i formen och pudra rejält med rårismjöl över ytan så att det täcker smeten helt
Koka fullkornsspaghettin i en kastrull rikligt med vatten och lite salt. Avsätt sedan en slev av pastavattnet innan avhällning, för att med hjälp av det enklare kunna röra ihop ingredienserna med pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.