Lägg fransyskanmed nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sigi ugnen medan du pysslar med annat
Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snittii köttet och stoppa invitlöksklyftor och rosmarinisnitten
Lägg över köttbiteni en smord ugnstålig form. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Häll i resten av ingrediensernai bunken medkyckling och rör om ordentligt. En hönsbuljongtärning. Skär upp kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Tillservering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Strö över salladslök och skär upp pannkakan ifinatårtbitar. Den kan fyllas med räkor, bacon, kimchi eller bläckfisk, bara för att nämna några varianter
Ingredienser. Mixa alla ingrediensertill en klistrig massa. Förvara kallt tillservering. Ingredienser. 0,5 tsk Vaniljpulver. 1 nypa Flingsalt. Slå in och ställ i frysen, minst 15-20 minuter. Skär 6 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.