Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna påmedelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Lägg blandningen på trianglarna och klicka på lite gräddfil
Jag har tidigare gjort en glutenfri pajpå samma pajbotten men med en lax- och dillfyllning. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpajpå min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda allt noga, med händerna. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
Svart trumpetsvampmed krutonger låter inte lika ballt. Tomattoast med nötter, chèvreoch honung. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går påmed flera förrätter istället
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.