Koka potatisen och mosa med en klick smör. Toppa med riven ost. Bokmärk gärna och spara till kommande ljumma sommarkvällar där grillen står tänd var och varannan dag
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
En härlig blandning medfrasigt panko till paneringen. Detta "ströbröd" håller sig frasigt eftersom det inte suger åt sig fett på samma sätt som egenrivna brödsmulor eller köpt ströbröd
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Vispa samman ägg med lite salt. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.