Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. 150 g smör200 g vit choklad2 dl socker1 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 äggGlasyr. 2 dl crème fraîche0,5 dl florsocker1 tsk vaniljsockerHallonsås. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. 150 g smör. 1 dl vetemjöl. 1 tsk vaniljsocker
Äntligen fredag. 1 dl kokt finriven potatis (helst den mjöliga sorten). 1/2 dl strösocker. 1,5 tsk kardemumma. 1,5 krm salt. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg till degen och 1 ägg till pensling (går bra att utesluta om du inte tål ägg). 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). 1 dl strösocker. Häll nu i all mix utom 1/4 dl och bearbeta till en deg. 1 dl kokt finriven potatis (helst den mjöliga sorten). 1/2 dl strösocker. 1,5 tsk kardemumma. 1,5 krm salt. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg till degen och 1 ägg till pensling (går bra att utesluta om du inte tål ägg). 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). 1 dl strösocker
Har ni märk av att det är fredagen den 13. Här hemma är det som fredagen den 13. -)Berras Piña Colada, 1glas/nöt1 cl mörkrom2 cl ljus rom, gärna Malibu3 cl kokosmjölk, krämig (inte den inuti nötterna)6 cl ananasjuice4-6 isbitarom man vill ha den skumigare, tillsätt en skvätt vispgräddeHäll allt i en blender och mixa tills isen är krossad. 1 cl mörk
23 september, 2016 by Matmamman Lämna en kommentar. 1 dl majonnäs. 1 dl vispgrädde. 1 dl inlagd pickles. 1 msk kapris. 1 tsk currypulver. Till 4 portioner behöver du 1 kg rostbiff, 1-2 tsk salt samt vit- eller svartpeppar. Rostbiffen kan stekas på två sätt, i 125°C eller 175°C ugnsvärme. I 125°C blir stektiden något längre men köttet lättar mindre i vikt. Räkna då med omkring 1 timme och 15-30 minuter i 125 ° och 50-60 minuter i 175° för ett kg kött. Ta ut den färdiga rostbiffen och låt den stå ca 15 minuter om den ska skäras upp varm eller låt den kallna. 2016 by Ma. 1 dl majonnäs. 1 dl vispgrädde. 1 dl inlagd pickles. 1 msk kapris. 1 tsk currypulver
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
400 g kycklingfärs2 st vitlöksklyftor2 tsk torkad basilika1 tsk salt1 msk tomatpuré2 msk grädde1 st ägg1 pkt buffelmozzarellaSätt ugnen på 200 grader. Stek i smör tills de fått fin färg och lägg in i ugnen en stund tills de är helt klara, ca 7-10 min. 1 blomkålshuvud. 1 tsk salt. 1 msk tomatpuré. 1 st ägg. 1 pkt buffelmozzarella. 1 blomkålshuvud 0
2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset. Rör runt och få det att koka, vrid sedan ner värmen och låt sjuda i 10 minuter. 150 g basmatiris. 1 citron
Fredag och idag blev det italienskt, lite festligt, hehe. 1 rödlök, hackad. 1 selleristjälk, strimlad. 1 zucchini, hyfsat normal, skivad i kvartar. 1 gul paprika, hackad. 1 röd paprika, hackad. 1 broccolistjälk åkte med också, i små bitar. Låt koka i 15-20 minuter, smaka sedan av med salt, peppar och kanske mer krydda
Fredagens lunch intogs på m/s Alfågeln med sushibutikens blandbox. Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.