Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig. Det har blivit så mycket långjästa bröd, för de blir så sega och goda, nästan som surdegsbröd
Toppa medfärsk grädde. Garnera gärna med lite riven choklad. Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Dela kycklingfiléerna obs ett eget skärbräda för kycklingen (eller använd minutfilé som redan är tunn) på längden och lägg kycklingen i en påse tillsammans med marinaden på sweet chili, soya, pressad vitlök, salt och peppar
Täck medfolie eller lock och låt puttra i fem minuter. Hacka persiljan med stjälkar och allt. Kyckling stroganoffDetta är en snabb rätt som inte tar längre tid än det tar att koka riset
Eftersom det blev "hemmafest" ikväll så firar jag med en Blue Arrow och lite Prosecco. Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig, men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra
Hursomhelst fick Lars för sig att överraska mig med att göra det som fredagsmys. Vi inledde med en god middag och sen väntar "romtårta" eller "romsallad" som vi kallar det, fast det är varken sallad eller tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.