Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Det är så här jag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI. /8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar. 2-3 lime. 2 tsk sambal oelek. 2 msk olja. 2 påsar. 1-2 grillade paprikor. 2 dl crème fraiche
Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den här härliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
-)receptet är från "två systrars söta" av systrarna eisenman men jag är inte riktigt överens med dem om antalet kakor det blir av degen samt hur länge de ska vara i ugnen
Här är ett recept på kakor som. 1/2 tsk vaniljsocker. 225 g vetemjöl. 1/2 tsk vaniljsocker. 225 g vetemjöl. håller formen väldigt fint, vilket är toppen om man exempelvis
Det enda som misslyckades en aning var rotselleripyrén, den blev super god men för lös i konsistens. Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen
Bulgur, fullkornspasta, matvete eller couccous kan också blandas i salladen. Vad du kan ta med dig som mellanmål eller lunch beror ju mycket på vad du har för möjligheter att till att kyla ned eller tillaga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.